tips på god helgmiddag
såg nu när jag var på ica att dom har rotfrukter för endast 2,90 kr/kg
passa på att bunkra!
rotmos är väl gott... mums.
men jag lovade Lina en god billig lördags middags tips.
Så här kommer det:
Rotfrukter med stekt ytterfilé (till 4 personer)
3-4 motötter
1 rotselleri
1 palsternacka
1 liten kålrot
6-8 potatisar
skala allt och skiva i tärningar/strimlor (det som passar dig)
lägg på en ugnsplåt, häll över lite matolja/olivolja och blanda runt.
sen kryddning är ju väldigt individuell, men jag skulle ta flingsalt (går ju lika bra med vanlig salt) och vitpeppar, 1 pressade vitlök, eller vitlök krydda.
in med det i ugnen ca 35-40 minuter i ca 200 grader (det beror ju lite på storleken på bitarna också hur lång tid det tar)
skiva ytterfilén i medaljonger (79,90 kr/kg på ica nu denna vecka) (eller karrekotletter 29,90 kr/kg denna vecka, du väljer)
stek köttet med dom kryddor du gillar (salt, peppar,grillkrydda ex.)
till det så passar en fransk senapssås.
gör så här:
3 dl grädde
½ buljongtärning
ca 1 msk dragon
1-2 tsk deijong senap
1-2 msk soya
låt koka i hop och skjuda ca 20 minuter, eventuellt reda..
mums... jätte gott
och runt 100 lappen.
Servera gärna med en sallad!
passa på att bunkra!
rotmos är väl gott... mums.
men jag lovade Lina en god billig lördags middags tips.
Så här kommer det:
Rotfrukter med stekt ytterfilé (till 4 personer)
3-4 motötter
1 rotselleri
1 palsternacka
1 liten kålrot
6-8 potatisar
skala allt och skiva i tärningar/strimlor (det som passar dig)
lägg på en ugnsplåt, häll över lite matolja/olivolja och blanda runt.
sen kryddning är ju väldigt individuell, men jag skulle ta flingsalt (går ju lika bra med vanlig salt) och vitpeppar, 1 pressade vitlök, eller vitlök krydda.
in med det i ugnen ca 35-40 minuter i ca 200 grader (det beror ju lite på storleken på bitarna också hur lång tid det tar)
skiva ytterfilén i medaljonger (79,90 kr/kg på ica nu denna vecka) (eller karrekotletter 29,90 kr/kg denna vecka, du väljer)
stek köttet med dom kryddor du gillar (salt, peppar,grillkrydda ex.)
till det så passar en fransk senapssås.
gör så här:
3 dl grädde
½ buljongtärning
ca 1 msk dragon
1-2 tsk deijong senap
1-2 msk soya
låt koka i hop och skjuda ca 20 minuter, eventuellt reda..
mums... jätte gott
och runt 100 lappen.
Servera gärna med en sallad!
Kommentarer
Postat av: Lina
Å fasiken vad det lät gott!! Det ska provas på! Man tackar och bockar :)
Postat av: Lina
Mums, det lät supergott!
Postat av: johanna
mumms, det där lät riktigt gott. Det ska provas ;)
Postat av: janet
Ååh d lät gott! Måste prova nån dag:)
Trackback